فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:4 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا یزدانی، زهره ریاضی، مژگان صیادی صفحات 1-8
    مقدمه
    در جهان متغیر و متحول امروزی اگر سازمان ها بخواهند به اطلاعاتی که از قبل داشته اند، بسنده کنند، پایدار نخواهند ماند. کلید حل مشکلات سازمان ها، یادگیری است و سازمان هایی موفق هستند که سریع تر از دیگران یاد گیرند و حرکت کنند. امروزه جهانی شدن امور، انتظارات زیاد ارباب رجوع، فشارهای رقابتی و مانند اینها علائمی هستند که یادگیری را ضروری می سازند. این تحقیق با هدف کلی بررسی میزان یادگیرندگی کارکنان دانشگاه شیراز در سال 91 انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه پیمایشی- توصیفی بود که روی 208 نفر از کارکنان دانشگاه شیراز انجام شد. گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه سازمان یادگیرنده Sanga.P صورت گرفت. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با استفاده از نظرات اساتید دانشگاه و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ با ضریب 97/0 تایید شد. سپس نتایج توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد با توجه به دیدگاه کارکنان (تعداد 208نفر)، دانشگاه شیراز از نظر ویژگی های سازمان یادگیرنده در سطحی بالاتر از سطح متوسط قرار دارد. قوی ترین مولفه یادگیری کارکنان در دانشگاه شیراز مربوط به (مدل ذهنی با میانگین 73/3) و ضعیف ترین مولفه مربوط به (تسلط فردی و تفکر سیستمی با میانگین 49/3) بود.
    نتیجه گیری
    آموزش عالی به عنوان بزرگترین مرکز خلق و توسعه دانش، نقش به سزایی در توسعه کشورها دارد لذا برای پاسخ گویی به نیازها وانتظارات جامعه بایستی زمینه ای ایجاد شود که آموزش عالی بتواند به طور مداوم کیفیت فرآیندها و فعالیت های خود را بهبود ببخشد. در این خصوص نقش نیروی انسانی پررنگ تر از گذشته خود را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، یادگیری، کارکنان، دانشگاه
  • اکرم خوارزمی، حسین کارشکی، مهدی مشکی صفحات 9-17
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش نیازهای اساسی روان شناختی و باورهای شناختی در انگیزه درونی دانشجویان یادگیری الکترونیکی بر اساس یک الگوی علی است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش از نوع تحلیل مسیر است که به آزمون الگوی روابط علی از طریق ضرایب همبستگی می پردازد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده مجازی علوم حدیث شهر مشهد در سال تحصیلی 90-89 می باشد. نمونه پژوهش شامل 218 نفر از دانشجویان رشته های علوم حدیث، علوم و معارف قرآنی و آداب و اخلاق پزشکی می باشد که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی، رگرسیون چندگانه و الگوی تحلیل مسیر و برنامه های SPSS نسخه 20 و LISREL نسخه 50/8 به منظور بررسی رابطه بین متغیرها استفاده شد.
    نتایج
    با اجرای الگوی تحلیل مسیر برای آزمون مدل رابطه نیاز های خود تعیین گری (خودمختاری ادراک شده، شایستگی ادراک شده، ارتباط ادراک شده) و انگیزه درونی از طریق باورهای شناختی، مشخص شد که الگوی پیشنهادی از برازش بسیار خوبی برخوردار است (98/0=GFI، 05/0=RSMEA).
    نتیجه گیری
    پرداختن به نیازهای اساسی روان شناختی در ارتقا سطح انگیزه درونی دانشجویان دوره های یادگیری الکترونیکی برای تلاش و گرایش بیشتر به سمت استفاده این شیوه یادگیری، نقش موثری دارد. از طرفی توجه به باورهای شناختی دانشجویان به خصوص سطح کیفی و قابلیت کاربرد دوره های یادگیری الکترونیکی، در ایجاد انگیزه و علاقه دانشجویان نقش غیرقابل انکاری دارد.
    کلیدواژگان: نیازها، روانشناسی، باورهای شناختی، انگیزه درونی، یادگیری الکترونیکی
  • محمد زارع، مسلم آذربخش، راحله ساریخانی صفحات 18-24
    مقدمه
    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر شیوه آموزش نقشه مفهومی بر میزان پیشرفت تحصیلی و خودتنظیمی سطوح بالای یادگیری درس فیزیک سال سوم متوسطه اجرا شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق روش نمونه گیری به صورت خوشه ایتصادفی انجام شد. نمونه شامل تمامی دانش آموزان سال سوم علوم تجربی شهرستان ملایر بود که 44 نفر به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه کنترل و آزمایش قرار داده شدند. در گروه کنترل درس فیزیک به شیوه سخنرانی و در گروه آزمایش، همان مطالب درسی در قالب نقشه مفهومی به دانش آموزان تدریس شد. تاثیر این کاربندی بر پیشرفت تحصیلی فراگیران در این درس از طریق آزمون های پیشرفت تحصیلی با شاخص های مقبول روایی و پایایی اندازه گیری شد. همچنین، خودتنظیمی دانش آموزان با استفاده از پرسشنامه راهبردهای انگیزشی یادگیری بررسی شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده گردید.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که نقشه مفهومی تاثیر معناداری بر پیشرفت تحصیلی و افزایش خودتنظیمی سطوح بالای یادگیری در درس فیزیک دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، به کارگیری نقشه مفهومی در آموزش درس فیزیک می تواند بر پیشرفت تحصیلی و خودتنظیمی سطوح بالای یادگیری تاثیر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: نقشه مفهومی، پیشرفت تحصیلی، خودتنظیمی، سطوح بالای یادگیری، درس فیزیک
  • میترا دانشور صفحات 25-41
    آموزش و یادگیری الکترونیکی به عنوان نوعی از آموزش از دور بیش از پیش در موسسات آموزش عالی ترکیب می شود. برنامه های آموزش از دور موفق نیازمند عملکرد موزون با مولفه های مختلف بسیاری از جمله پشتیبانی است. هدف پشتیبانی کمک به مدرسان به منظور تدریس موثر دوره های آموزش از دور در یک محیط آموزشی نسبتا بی همتا است. نقصان در پشتیبانی مناسب مدرسان آموزش از دور عاملی است که می تواند منجر به آموزش از دور کم کیفیت شود. پشتیبانی از مدرسان شامل انواع پشتیبانی آموزشی، پشتیبانی روانی- عاطفی و پشتیبانی- فنی است. این مقاله با هدف توصیف رئوس اساسی این سه نوع پشتیبانی با استفاده از مطالعات نظری تنظیم شده است. محورهای پشتیبانی آموزشی را می توان در انواعی از دانش شامل دانش محتوایی، دانش پداگوژیکی، دانش فناوری، دانش آموزش محتوا، دانش فناورانه محتوا، دانش آموزش با استفاده از فناوری و دانش آموزش فناورانه محتوا، طبقه بندی کرد. در مبحث پشتیبانی روانی عاطفی یافته های پژوهش ها نشان داده اند که در یک محیط دانشگاهی، رضایت های درونی در اثرگذاری بر انگیزش و کارآیی، موثرتر از عوامل بیرونی هستند اما عوامل بیرونی نیز به استمرار انگیزه کمک می کنند. پشتیبانی فنی مواردی چون واحد و کارکنان پشتیبانی جهت کمک به مدرسان برای طراحی آموزشی، تولید ویدئو/ گرافیک، میز امداد و دسترسی به ابزارهای نرم افزاری را شامل می شود.
    کلیدواژگان: آموزش از دور، صلاحیت حرفه ای، مدرسان، نظام پشتیبانی، یادگیری الکترونیکی
  • مهران فرج اللهی، الهه بدیعی صفحات 42-49
    مقدمه
    یادگیری ترکیبی می تواند روشی مناسب برای پیاده سازی نظریه جدید هوش های چندگانه باشد. هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر یادگیری ترکیبی مرسوم و یادگیری ترکیبی مبتنی بر هوش های زبانی و منطقی-ریاضی گاردنر، بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان هنرستانی است.
    مواد و روش ها
    تعداد 60 نفر از دانش آموزان دختر پایه سوم رشته تولید چندرسانه ای شهر اصفهان انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 30 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. مشخصات زمینه ای و نیم رخ انواع هوش های چندگانه فراگیران سنجیده و همسانی دو گروه بررسی شد. دو گروه به روش یادگیری ترکیبی در 8 جلسه آموزش دیدند. در گروه آزمایش علاوه بر راهبردهای یادگیری ترکیبی مرسوم، از یک محتوای الکترونیکی مبتنی بر هوش های چندگانه استفاده گردید. پیش آزمون و پس آزمون یکسان، قبل و بعد از آموزش انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری t گروه های مستقل انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که افزایش نمرات پس آزمون، نسبت به پیش آزمون در گروه آموزش دیده به روش یادگیری ترکیبی مبتنی بر هوش زبانی به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل بیشتر بوده است (05/0P<). اما افزایش نمرات پس آزمون، نسبت به پیش آزمون در گروه آموزش دیده به روش یادگیری ترکیبی مبتنی بر هوش منطقی-ریاضی، نسبت به گروه کنترل، تفاوت معنی داری نداشته است (05/0P<).
    نتیجه گیری
    در یادگیری ترکیبی که مزایای آموزش سنتی و یادگیری الکترونیکی را داراست، با راهبردهای آموزشی مبتنی بر هوش های زبانی، می توان به بهبود یادگیری در فراگیران کامپیوتر کمک نمود.
    کلیدواژگان: هوش های چندگانه، یادگیری ترکیبی، یادگیری، تدریس، هوش
  • علیرضا موغلی، رویا خلیلی، محمدرضا دهقانی، مهسا نوروزی، زهرا ورزنده صفحات 50-55
    مقدمه
    همانطور که مشخص است اهمیت نقش دستیاران در آموزش بالینی دانشجویان همیشه مورد تاکید بوده و به دنبال آن برنامه دستیار در نقش معلم برای بهبود مهارت های تدریس دستیاران درنظر گرفته شده است. دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال 1387 اقدام به برگزاری دوره یکماهه آموزشی «دستیار به عنوان الگو، معلم و پژوهشگر» نمود. تحقیق حاضر به بررسی تاثیر این دوره در افزایش توانمندی آموزشی دستیاران شرکت کننده می پردازد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش پیمایشی، از نوع توصیفی- مقطعی در جامعه آماری دستیاران تخصصی و فوق تخصصی و فلوشیپ ورودی 92دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد. جهت تعیین نمونه ها از روش سرشماری استفاده گردید. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته شامل 25 سوال بود که روایی آن با نظر متخصصین آموزش پزشکی انجام شد و پایایی آن در تحقیقات پیشین 89% تایید شده بود و پس از اجرای مجدد آن در این تحقیق با آلفای کرونباخ 92 تعیین گردید. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 15و آزمون های استنباطی تی گروه های مستقل، تی زوجی و آنالیزواریانس تحلیل شد.
    نتایج
    قبل از اجرای دوره، میزان آگاهی دستیاران از همه موضوعات مربوطه به جز 2 مورد (گزارش صبحگاهی و اصول پایه و پیشرفته CPCR) ازحد انتظار پایین تر بود. در همه موارد پس از اجرای دوره میزان آگاهی دستیاران بیشتر از میانگین حدانتظار بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل نشان داد برگزاری دوره دستیار بعنوان معلم تاثیری مثبت برمیزان آگاهی شرکت کنندگان داشته و دانش آنها را در اصول آموزشی و معلمی، روش های تدریس و آموزش های عمومی و بالندگی فردی افزایش داده است. از این رو ادامه برگزاری دوره در سال های آتی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش، آموزش دستیاری، دستیار، دستیاران بالینی، دستیار به عنوان معلم، توانمندسازی
  • مهدی محمودی، عیسی ابراهیم زاده، مهدی موسی کاظمی، مهران فرج اللهی صفحات 56-68
    مقدمه
    این پژوهش رابطه فراوانی تعامل آموزشی و برخی متغیرهای مداخله گر را با ماندگاری دانشجویان در رشته های الکترونیکی مورد بررسی قرار می دهد.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و به روش پیمایشی است. جامعه آماری آن 5287 دانشجوی کارشناسی آموزش الکترونیکی در سه دانشگاه کشور بود. 744 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش دو پرسشنامه دانشجویان ماندگار و ناماندگار بود که توسط محقق ساخته شد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون مربع کای، آزمون V کرامر و رگرسیون لجستیک) استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد میان فراوانی تعامل آموزشی و ماندگاری دانشجویان الکترونیکی رابطه وجود دارد. علاوه بر اینکه مشخص شد میان تعامل یادگیرنده- یاددهنده و تعامل یادگیرنده- یادگیرنده رابطه مثبت وجود دارد، یافته ها نشان داد که بین تعامل یادگیرنده- یاددهنده و ماندگاری رابطه معنی دار وجود دارد. همچنین، رابطه برخی متغیرهای مداخله گر همچون جنسیت، تاهل، نقش فرد در زندگی با ماندگاری شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    همان طور که ادبیات تحقیق تاکید می کند هرچه میزان و دفعات تعامل آموزشی به ویژه تعامل میان استاد و دانشجو افزایش یابد، تعهد دانشجویان برای ماندن در تحصیل افزایش می یابد. در حالی که یکی از نگرانی های عمده درباره آموزش برخط، مربوط به نرخ ماندگاری است، این نتایج تاکیدی است بر این که موسسات آموزشی می توانند با فراهم آوردن شرایط مناسب برای شکل گیری تعامل آموزشی برخط و افزایش آن، تا حدودی از میزان این نگرانی کاسته و ماندگاری دانشجویان در آموزش برخط را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، آموزش، تعامل، ماندگاری
  • زهرا کریمیان، محمود ابوالقاسمی، زهرا صباغیان، محمدحسن پرداختچی صفحات 69-84
    مقدمه
    کشف، آموزش، کاربرد و تلفیق، عرصه های دانش و کارکردهای اجتماعی پنج حوزه اصلی دانش پژوهی در دانشگاه را تشکیل می دهند. در سال های اخیر سیاست های حمایتی و نظام ارتقا و ارزشیابی اعضای هیات علمی، فعالیت های دانشگاه ها را به سوی پژوهش و چاپ مقالات هدایت نموده که نتایج مثبت آن در ارتقای جایگاه علمی ایران در سطح بین المللی قابل ملاحظه است. اما با توجه به ضرورت تمامیت کارکردهای علمی، این سوال قابل طرح است که آیا دیگر کارکردهای دانشگاه، به ویژه تدریس و یادگیری به همین میزان در مسیر بالندگی بوده اند؟. پژوهش حاضر باهدف بررسی وضعیت دانش پژوهی تدریس و یادگیری در دانشگاه های ایران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    رویکرد پژوهش، کیفی و به روش مطالعه مبانی نظری، اسناد و مصاحبه با 17عضو هیات علمی صاحب نظر در 4 حوزه رشته ای فنی مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و پزشکی انجام شده است. کارکرد آموزش در سه سطح تدریس خوب (مبتنی برتجربه فردی)، تدریس عالمانه (مبتنی بر تلفیق دانش محتوایی و پداگوژی) و دانش پژوهی آموزشی (نشر دانش معلمی) تعریف شده است. برای کدگذاری و مقوله بندی داده ها از تحلیل محتوا استفاده شد.
    نتایج
    در اغلب رشته ها به ویژه غیرپزشکی، فرایندهای تدریس و یادگیری مبتنی بر تجربه شخصی انجام می شود و به طور سازماندهی شده، برنامه های توانمندسازی و نشر دانش معلمی، پیش بینی نشده است. همچنین زیرساخت های دانش پژوهی آموزشی در دانشگاه های علوم پزشکی در مقایسه با غیرپزشکی بهتر بود.
    نتیجه گیری
    ضرورت دارد زیرساخت های فرهنگی، علمی، رسمی و سیاسی برای جذب و نگهداری و نشر دانش آموزشی اعضای هیات علمی پیش بینی گردد. اصلاح آیین نامه های ارزشیابی، ایجاد مراکز توسعه آموزش در دانشگاه های وزارت علوم، برگزاری جشنواره های آموزشی می تواند در ایجاد فضای دانش پژوهی تدریس موثر باشد.
    کلیدواژگان: دانش پژوهی، تدریس و یادگیری، آموزش عالمانه، تدریس خوب، هیات علمی
|
  • Zahra Yazdani, Zohreh Riazi, Mozhgan Sayadi Pages 1-8
    Introduction
    In today''s dynamic and diverse world، if organizations only depend on their prior knowledge they will not flourish. Learning is the key to solving organizational problems. Successful organizations are those that learn and move faster than others. Currently، globalization، clients high expectations، and competition are factors that necessitate learning. We aimed to assess the learning capability of university employees during 2012.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive survey conducted on 208 employees of Shiraz University. Data were collected using a questionnaire developed by Sanga. P learning organization. Face and content validity of the questionnaire and its reliability were confirmed by expert opinion and s Cronbach''s alpha of 0. 97. Results were reviewed and analyzed using SPSS software.
    Results
    The results showed that according to the views of employees (208 people)، Shiraz University is at a level higher than the average in terms of indicators of the learning organization''s characteristics. The most powerful dimension of employee''s learning in Shiraz University was related to mental patterns (average of 3. 73) and the weakest one was related to individual mastery and systematic thinking (average of3. 49). We found that sex had no significant effect on the learning organization.
    Conclusion
    Higher education، as the largest center of knowledge creation and development، has a key role in the development of countries. Therefore، some conditions should be provided for higher education to address community needs and expectations. In this way، higher education can continuously improve the quality of its processes and activities. In this regard، the role of human resources is more than what was observed in the past.
    Keywords: Organizational Learning, Learning, Manpower, University
  • Akram Kharazmi, Hossein Kareshki, Mahdi Moshki Pages 9-17
    Introduction
    We aimed to study the role of basic psychological needs and cognitive beliefs on the intrinsic motivation of E-learning students using a causal model.
    Material And Methods
    In this path analysis study we tested the pattern of causal relations through correlation coefficients. The statistical population of the study consisted of all undergraduate students’ (n=218) of the Virtual College of Hadith Sciences in Mashhad during the academic year 2010-2011. The students studied hadith sciences، Quranic teachings and principles of medical ethics. The participants were selected using the convenience sampling method. Data were analyzed using Pearson''s correlation coefficient، multiple regression، and path analysis model. SPSS software، version 20 and LSREL (v 8. 50) were used for assessing the relationship between the variables.
    Results
    The result of path analysis showed that the model of needs determination (perceived autonomy، perceived competence، perceived relatedness) and intrinsic motivation by cognitive beliefs fits very well (GFI= 0. 98، RSMEA=0. 05).
    Conclusion
    Paying attention to basic psychological needs increases the students'' intrinsic motivation to try and trend towards E-learning. Furthermore، student''s cognitive beliefs، such as the quality and applicability of E-learning courses is undeniable in student''s motivation and interest.
    Keywords: Psychology, Needs, Cognitive Beliefs, Intrinsic Motivation, E, Learning
  • Mohammad Zare, Moslem Azarbakhsh, Rahelh Sarikhani Pages 18-24
    Introduction
    We aimed to determine the effect of concept mapping on the academic achievement self-regulation of high levels of learning physics among third-year high school students.
    Materials And Methods
    In this study، the randomize cluster sampling method was used. The sample included all third-year high school students in Malayer. Of which 44 students were randomly assigned to two equal experimental and control groups. In the control group physic lesson was taught using the lecture method and in the experimental group the lesson was presented to students in the form of a concept map. The cognitive performance of the learners was measured through the achievement test and self-regulation was assessed with a learning strategies questionnaire with acceptable validity and reliability. SPSS software was used for data analysis.
    Results
    We found that concept mapping significantly improved and enhanced the academic achievement and self-regulation of the students during the course.
    Conclusion
    based on the present results، using concept mapping for teaching physics can have positive effects on academic achievement and self-regulation.
    Keywords: Conceptual Map, Academic Achievement, Self, Regulation, Physic Course
  • Mitra Daneshvar Pages 25-41
    E-learning، as a form of distance education، is being increasingly integrated into higher education institutions. Successful distance education programs، require a well-balanced functional basis with different components including the support system. The goal of such support systems is to help instructors teach effectively in E-learning courses in a relatively unique educational environment. If virtual education teachers are not adequately supported the quality of distance education will decline. The support system of virtual educations instructors includes different instructional، mental-emotional support، and technical support. In this review، we aimed to describe the basic outlines of these three types of support. The basic elements of instructional support include content knowledge، pedagogical knowledge technological knowledge، pedagogical content knowledge، technological content knowledge، technological pedagogical knowledge، technological pedagogical content knowledge (TPCK). With respect to mental-emotional support in an academic environment، the inner motivations of the instructors are more influential than external factors. However، incentives can help the motivational consistency. Technical support includes a special unit to assist faculties and support staff for instructional design، video production/ graphics، help desk and access to software tools.
    Keywords: Distance Education, E, Learning, Faculty, Professional Competence, Support System
  • Mehran Farajollah, Elaheh Badiee Pages 42-49
    Introduction
    The blended learning could be a suitable method to implement the theory of multiple intelligences. The aim of this research is the comparison the effect of conventional blended learning and blended learning approaches based on linguistic and Logical – Mathematical Gardner intelligences on vocational student''s academic achievements.
    Materials And Methods
    Sixty-third-grade female vocational high school students in the field of «computer multimedia production» in Isfahan were selected and randomly enrolled in two groups of 30. The background characteristics and multiple intelligence profiles measured and similarity of two groups was evaluated. Two groups were trained in blended learning method for 8 sessions. In experimental group an e-content based on multiple intelligences theory was used. The same pretest and post-test was performed before and after the teaching. Data analysis was performed by Independent t test، using SPSS software.
    Results
    The results showed that the increase in scores of the experimental group، in blended learning approach based on linguistic Gardner intelligence، significantly higher than the control group (p<0. 05)، but increase in scores of the experimental group، in blended learning approach based on logical- mathematical Gardner intelligence، was not significantly differ from the control group (P <0. 05).
    Conclusion
    The blended learning، which has the advantages of traditional teaching and e-learning، by using the instructional strategies based on linguistic intelligence، can helps learners to improve their learning achievement.
    Keywords: Multiple Intelligences, Blended Learning, Learning, Training, Intelligence
  • Alireza Mooghali, Roya Khalili, Mohammadreza Dehghani, Mahsa Nowroozi, Zahra Varzandeh Pages 50-55
    Introduction
    Many studies have emphasized the importance of clinical teaching assistants، followed by the role of the teacher assistant program «Resident as Teacher»، as a way to improve residents’ teaching skills. Research has shown that such programs not only improve the attitude and perception of training assistants toward clinical teaching but also has a positive effect on their knowledge، skills، and behavior. Shiraz University of Medical Sciences held a one-month training course titled «assistant as a role model، teacher and researcher، “in 1387 in order to prepare residents for their role as clinical teachers. The present study investigated the effect of this course on increasing teaching skills among the assistants who participated in the study.
    Materials And Methods
    we carried out a cross - sectional study. The study population included specialized and sub-specialized assistants and fellowship students of Shiraz University of Medical Sciences in 2013. Samples were taken by census. Data collection was done using a researcher-made questionnaire whose validity and reliability were confirmed. Data analysis was done using SPSS 15 software and inferential independent t – groups test، pair t-test، and ANOVA statistical analysis.
    Results
    Before holding the course، residents'' awareness about all issues except 2 (morning reports، and basic and advanced principles of CPCR) was lower than expected. After the course residents’ knowledge was more than the expected average in all the items. The difference between the mean scores of morning reports، clinical education، basic and advanced principles of CPCR، before and after the course، was higher than other items.
    Conclusion
    The study results showed that holding the ‘assistant as a role model، teacher and researcher’ course، has had a positive impact on participants'' awareness and their knowledge about principles of learning and teaching، teaching methods as well as general training and personal development. It also recommended more courses in future years.
    Keywords: Education, Residency Training, Resident, Resident as Teacher, Clinical Assistants, Empowerment
  • Mahdi Mahmodi, Eissa Ebrahimzadeh, Mahdi Mosakazemi, Mehran Farajollahi Pages 56-68
    Introduction
    In this study، had analysis the relationship between frequency of instructional Communication and six kinds of its and some intervening variables with student persistence in Distance education.
    Materials And Methods
    A survey research methodology was used to examine this relationship. The population in this study was 5287 students in three universities and the sample was 744 people that selected randomly. Two customized questionnaire about persistent and non persistent students were used to gathering the data.
    Results
    The results indicated that the frequency of instructional Communication is positively correlated to student persistence rate in Distance courses. Also، in addition to that findings indicated a positive relation between first kind of Communication (Learner- Instructor) and second kind of Communication (Learner- Learner)، findings of research indicated a positive and significant relation between learner- instructor Communication and student persistence. as well، had examined the relation between some intervening variables as sexuality، marriage، role of person in life and… with persistence rates in Distance courses.
    Conclusion
    As، the research literature emphasis، increasing the number of frequency Communication، especially relation between student and Instructor، as well as، student persistence increase. In spite of the fact that the persistence rate is main anxiety about Distance education، this results emphasis that instructional institutions as universities can increase the persistence rates of Distance courses with increase the instructional Communication.
    Keywords: Distance Learning, Instruction, Communication, Persistence
  • Zahra Karimian, Mahmood Abolghasemi, Zahra Sabbaghian, Mohammad Hasan Pardakhtchi Pages 69-84
    Introduction
    Discovery and knowledge production، education، application، integration and engagement are the major domain of university functions. In the resent years the faculty evaluation systems lead the academic activities to research and publication. The positive result of this situation is being seen in the increase of international scientific ranking of Iran. But because of necessity to considering the totality and integration of university functions، this is the main question that “Does the entire scholarship domain especially scholarship of teaching and learning are developing equally?” For response to the question this research was designed.
    Materials And Methods
    This is a qualitative methods by review the literature، documentation and semi-structure interview with 17 experts in four discipline area including humanities، basic science، engineering and medical science. In this research scholarship of teaching and learning are divided to three levels: good teaching [teaching based on personal expertise]، scholarly teaching [based on pedagogical content knowledge] and scholarship of teaching and learning [sharing the educational knowledge]. Encoding and Categorizing was done by content analysis of interviews.
    Results
    The results showed that in almost of the universities، teaching and learning process are done by personal expertise and in none medical universities there isn’t enough faculty development programs to empowerment of educational profession competency. The infrastructure for scholarship of teaching and learning in medical universities was better than the non-medical.
    Conclusion
    It Seems that، cultural، scientific، political and formal infrastructure are necessary for knowledge storing and knowledge sharing. refining the faculty evaluation and promotion system، organizing the education development centers and holding the educational innovation Festival can be effective role in creating an scholarship atmosphere for developing the teaching and learning، specially، in none medical universities.
    Keywords: Scholarship, Teaching, Learning, Scholarly Teaching, Good Teaching, Faculty